4 mm stora svanar

Jag fick i uppdrag att göra en svan på 3 mm till en modelljärnväg. Väldigt smått med andra ord! Men jag antog uppdraget.

 

 

 

Första försöket är den högra på bilden, näbben blev lite för tjock… Och svanen blev högre än 3 mm.

 

Andra försöket blev en aningens mindre och näbben blev smalare. MEN. Helt plötsligt var den borta! Vi letade febrilt utan resultat. Tillslut letade vi i sopkorgen och där låg den! Om man fotade svanen såg den väldigt smutsig ut, det var dock inget man såg med blotta ögat. Så vi målade hela svanen vit. Vingarna hade även förlorat sin form.

 

Tommy stod för målandet och jag för själva svanarna som är gjorda i väldigt lätt, lufttorkande lera (hearty clay heter den). Leran torkar  fort så man får arbeta snabbt. Supernöjd är jag inte. Den sista är jag dock mest nöjd med, men den blev inte heller 3 mm. Vi får se om dom vill ha dom eller om det bara blev en liten utmaning =)

 

Det var riktigt, riktigt pillrigt! Jag fick använda nålar i båda händerna för att sätta fast vingarna. Skalan skall vara 1:160 sade dom, och enligt den skalan har vi räknat ut att våra svanar faktiskt är för småa!

 

 

3 thoughts on “4 mm stora svanar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>