Får det lov att vara en -liten- kopp?

*Mmm* En kopp kaffe är inte så dumt…

 

 

…och inte en semla till kaffet heller ;)

 

 

Men just dom här kanske inte är så goda, dom är nämligen gjorda av lera! Semlan ska jag göra om och använda mig av en annan teknik.

 

Här kommer en beskrvning hur jag har gjort kaffekoppen! Det är faktiskt väldigt enkelt!

 

DSC_8993

 

Jag köpte dessa tårtljus förut, på Coop. Det följde med små ljushållare som passar perfekt som koppar. Själva ljusen kapar jag av och använder som riktiga ljus i dockskåpet.

 

Jag knipsade av pinnen och fyllde “koppen” med brun färg. Jag använde mig av en luftorkande slags flytande lera, som jag har köpt här. Sedan klippte jag ut en rundel av lite hårdare papp och klistrade fast den under koppen.

 

Klar!

 

Jag testade även en kopp med akrylfärg istället för den flytande leran. Resultatet blev lika bra tycker jag, men det var lite knepigare att få i färgen. Jag fick smeta ut en klick färg på en papperstallrik och doppa en tandpetare (av plast) i färgen och liksom droppa i koppen. Ju tjockare färgen är desto lättare blir det tror jag!

 

 

 

Med en klick grädde (lufttorkande lera) blir det plötsligt en kopp med choklad!

 

Mums mums

 

Jag har fotat inuti ett ljustält som jag kommer att skriva ett eget inlägg om senare! 

 

2 thoughts on “Får det lov att vara en -liten- kopp?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>