Mitt -lilla- badrum

Jag har pysslat så mycket på senare tid så att jag inte har hunnit blogga om det! Men här är ett smakprov av vad jag har hållit på med!

 

Mitt badrum som jag lade upp en bild på förut, är i stort sett klart! Vissa detaljer kommer dock att finjusteras och så har jag en liten grej jag ska pyssla ihop.

 

 

 

 • Handfatet gjorde jag av Cernitlera. Men det sjönk ihop i ugnen så det blev lite för litet. Därför gjorde jag ett nytt av lutftorkande lera, men det blev inte alls bra! Sprickigt och dant. Vi får se om jag kanske gör ett nytt nån gång i framtiden, men än så länge får det jag gjorde först stå där! Jag tog en kran från ett handfat från Panduro som jag hade hemma (det var för stort för detta ändamål) som jag limmade fast. Jag kommer nog att måla handfatet också, så det blir vitare.

 

 • Toarullshållaren har jag också gjort av lufttorkande lera, men den sprack inte på samma sätt. Jag målade ena delen svart och eftersom leran var vit från början behövde jag inte måla själva rullen!

 

 • Toaletten är från Sylvanian Families. Toasitsen var brun från början men jag målade den röd. Toaborsten följde med toaletten, och den var både gul och brun. Jag målade den röd och svart istället. Här kan ni se hur originalet såg ut.

 

 • Hyllorna på väggen har jag gjort av glasspinnar som jag kapade och målade vita. Kapade även små bitar att sätta där under så att dom ska sitta bättre.

 

 • “Brädan” på badkaret som ankorna står på är också en kapad och vitmålad glasspinne. Det är alltså inte så att vi äter mycket glass i det här hushållet, utan dom finns att köpa i hobbyaffärer =) 

 

 • Parfymen/badskummet/schampot på den undre hyllan – är pärlor som jag satt ihop. 

 

 • Spegelramen köpte jag på MiniatyrMässan och spegelglaset köpte jag på Biltema.

 

 • Trosan som jag har gjort kanske är något stor och jag är inte så nöjd med den. Gör förmodligen en ny någon gång.

 

 • Mattan har jag virkat i ett multifärgat garn.

 

 • Golvet, badkaret, tandborstgrejerna och tvålarna är köpta hos Margarethas Dockskåp. Skjortan kommer från MiniatyrKlubben.

 

Jag har pysslat på ännu mer än i det här badrummet, så snart kommer det nog fler pysselinlägg!

 

 

7 thoughts on “Mitt -lilla- badrum”

 1. Vilka söta små ankor =) Ditt badrum är jättefint!
  Om du vill undvika att saker sjunker ihop i ugnen kan du göra en stomme av aluminiumfolie, då brukar de hålla formen bättre =) Men jag tycker ditt handfat ser bra ut.
  Hannah

 2. Nej fick inte tag i tidningen med snackset!! Du har verkligen så mycket ideér så man blir avundsjuk. Jag har ett dockskåp på vinden som ska renoveras när jag får tid men allt pyssel med små saker får nog vänta till dottern med pillerfingrar blir större annars hinner hon nog gömma allting ;) Älskar din blogg! :)

 3. Hehe, det kan faktiskt vara en nackdel med mycket idéer också, för när jag får en idé måste jag fullfölja den på en gång! Kan bli lite jobbigt ibland =)

  Vad kul att du också har dockskåpstankar! Hur gammal är dottern nu om man får fråga?

  Vad roligt att höra att du gillar min blogg! *glad*

 4. Dottern är 2,5 år Jag längtar massor tills hon är mogen för att sitta still och pyssla, hon är inte den stillsamma typen utan mer fullt ös.
  Jo ska bli riktigt roligt när man tar tag i dockskåpet, får man en chans att göra lite små saker i cernitlera igen, gjorde det mycket när jag var yngre.

 5. Ja jag höll också på mycket med cernitlera när jag var yngre =) men nu när jag har börjat igen kommer jag inte ihåg mycket. Men kul är det =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>