Knäckebröd

Dessa knäckisar är riktigt goda! Finns i tre smaker. Den på bilden är godast. Den med melonkärnor och linfrö har jag dock inte testat ännu. Och den tredje smaken är med solrosfrön och surdeg.  Det fanns även en fjärde smak men den verkar ha försvunnit sorgligt nog.

 

 

Skumt var det här

Dax att plocka fram lattevispen (alternativt en vanlig visp), för här kommer två skummande recept!

 

Kaffe Latte:

  • Skumma valfri mängd varm mjölk i en kastrull
  • Koka lika mycket starkt kaffe
  • Häll över allt i ett glas och strö eventuellt över lite kanel

 

Choklad Latte:

  • Skumma 2 dl varm mjölk i en kastrull
  • Blanda 2 tsk kakao och 2 tsk socker tillsammans med lite av mjölken i en kopp
  • Häll över resten av mjölken i koppen

 

DSCN3935

Stickcafét för andra gången

Ikväll  var jag  på stickcafét  igen, denna gång tog jag med mig Frida. Tydligen hade jag tappat min virknål, för med fanns den inte. Jag fick dock låna en virknål, men storleken jag behövde var det ingen som hade.

 

Jag har faktiskt börjat haja lite granna nu hur man virkar, men det är fortfarande svårt.

 

När jag klev på bussen på vägen hem så brann det i ett hotell precis bredvid busshållplatsen. Läskigt!

 

En annan grej var att jag fick åka gratis buss båda vägarna! =) Båda maskinerna var nämligen trasiga. Synd bara att jag inte tjänade på det, eftersom jag har månadskort nu och får åka hur mycket som helst.

 

Och imorgon ska jag kanske få lära mig att spela gitarr =)

Kras

Nu har både min favoritkopp, mitt favoritglas och mitt allra finaste glas gått sönder på senare tid. Jag måste lära mig att alltid köpa ett par styckna, så man har i lager.

Stick-café

Igår var jag och Elin på stickcafe här i Umeå. Vi satt och försökte virka, men det gick inget vidare för mig. Det hela slutade med att jag satt och stickade istället.

 

Jag hittade några bilder någon lade ut på vår vistelse. Här kommer en utav dom. Man kan se oss två där i mitten nån stans.

 

[nggallery id=13]

Stockholms-vistelse

Nu har jag kommit hem från en två veckor lång vistelse i huvudstaden. Jag hade det trevligt! 

 

En dag var jag hos Tommys mormor på lunch då hon visade mig hur man virkar. En annan dag var vi på IKEA och stress-shoppade. I en annan butik hittade jag en röd-vit-prickig matlåda och likadana servetter, samt 3 st plåtburkar med Lilla My. Annars har jag mest försökt hitta till olika ställen eftersom Tommy har flyttat. Och det har faktiskt gått riktigt bra, trots mitt dåliga lokalsinne.

 

Tommy har även fyllt år. Vi bjöd släkten på fika och jag bakade rabarberpaj med 1 kg margarin samt vaniljsås för 25 pers. Det blev ganska mycket kan man säga. Och det blev en hel del över.

 

Matlådan