Virkad tårta till mor

Idag var jag hos min mamma. Eftersom det är mors dag så tog jag med mig en liten gåva – en prinsesstårta som jag virkat!

 

Mönstret på tårtan hittade jag i Mia Bengtssons amigurumi-bok. Nu har även hennes andra bok i samma tema kommit ut. Den måste jag köpa sen! Men jag fick inte riktigt till rosen man skulle virka, som tur var hade jag en i papper hemma.

 

Virkad prinsesstårta

Virkad igelkott

Nu har jag virkat en liten igelkott! Den var kul att virka och det gick snabbt! Men det var riktigt klurigt att virka i pälsgarn, jag fick chansa och bara sticka in virknålen någonstans.

 

Beskrivningen hittade jag här.

 

Virkad igelkott

Roligare detaljer i vardagen tack

Idag var jag inne på ett bibliotek som jag inte besökt tidigare. Dom hade stort utbut av filmer och dessutom kunde man låna hur många filmer som helst. Jag lånade 3 st och en stick och virk-bok från 80-talet. Boken lånade jag för att jag har tänkt att virka mig ett par vantar lite senare.

 

Plastkassen då som jag fick (köpa) på biblioteket var en trevlig liten en! För hur roliga är egentligen kassarna man brukar få annars? Nej, inte det minsta roliga. Fast det finns undantag. Hemköp hade en period knallröda påsar med svar text, dom gillade jag! Mer roliga detaljer i vardagen tack!

 

Bibliotekskasse

OS-mössa till salu

Nu kan hemligheten avslöjas! Jag har nu ett tag virkat på en OS-mössa till min mammas födelsedag. Men jag blev inte helt nöjd med den första, så jag virkade en till. Så nu har jag en över. Någon som har lust att köpa den? Det är egentligen inget fel på den. Tyvärr var garnet ganska dyrt, så men hör av dig om du intresserad! Jag kan även virka om den längst ner om du vill ha andra färger än vit och svart.

 

Den första mössan virkade jag med fasta maskor via detta mönster som har syns i tidningar.

 

Den andra mössan virkade jag med halvstolpar, mönstret fick jag i en garnbutik här i Umeå. Men jag var tvungen att  riva upp och ändra en hel del.

 

OS-mössa till salu
Denna säljer jag

 

Mammas OS-mössa
Och denna fick min mamma

Pysselmässa

Idag är det kulturnatta i Umeå, massa akviviteter på stan och en hel drös med människor. Jag och Frida tänkte gå till en vegetarisk mässa, men vi hann inte riktigt det. Men vi hann iallafall till pysselmässan! Åtta olika pysselbutiker samlade i ett hus, trevligt värre =) Jag köpte lite scrapbooking-papper och lite smått och gott. En trappa upp kunde man även sitta och pyssla, men man var tvungen att vara anmäld till det, skulle annars ha varit trevligt ju.

Pysseltidningar

Pysseltidningar

 

Det har kommit ut ett nytt nummer av “101 nya idéer”. Där finns det bland annat ett uppslag om hur man virkar en amigurumi =)

 

Amigurumi elefant

 

Jag hittade även en tidning på engelska som verkade intressant. Där följde det med ett litet häfte med olika virkmönster. Jag har dock aldrig prövat ett mönster på engelska tidigare, verkar lite klurigt. Men jag har fått tips om denna sida med översättningar.

 

Min kjol är klar

Nu har jag plockat fram symaskinen och sytt kjolen jag tänkte sy. Så här blev den! Prickig såklart. Fast den är finare i verkligheten.

 

 

 

 

Tack Frida för hjälpen! Det var lite halvt klurigt eftersom vi inte utgick från något mönster.

Bananmums

Något som är gott är att mosa en banan tillsammans med keso och pudra på lite kanel.

 

Jag läste även här ett recept jag ska prova framöver. Man skivar en banan, doppar skivorna i vaniljyoghurt och rullar dom i kokos. Sen in i frysen en halvtimme.

 

Men godast är nog ändå min chokladsmoothie som jag brukar göra.

 

Så blev utsällningen

Idag var jag och Tommy och kollade på utställningen, som var i en kyrka. Det var mest barn där kändes det som, så jag hoppas mina småttingar klarade sig utan större skador.

 

När vi kom dit skrev vi på lappen på vårt bord att man kunde höra av sig till mig om man var intresserad av att köpa något. (Dock kunde vi inte sälja så mycket av just dom där eftersom hon som gjort vissa av mönstrena inte tillåter försäljning.) Men när vi kom dit var det typ en timme kvar av utställningen, den började igår, så förmodligen var det inte så många som hann se lappen.

 

Det var en kvinna som tyckte jag skulle ställa ut mig själv; “Du borde ställa ut dig själv, du ser jättefräsig ut. Kul med dom som inte är som alla andra!” Frågan är om man ska ta det som en komplimang eller en pik?

Gratis shoppingpåse

På Guldfynd får man just nu en gratis liten påse! Den ser ut som en jordgubbe men när man väcklar ut den blir det en annan färg. Min blev grön, men den verkar finnas i andra färger också. Man behöver inte ens köpa något, bara att hämta en! Ibland behövs dock en kod, den är då “jordgubbe”.

Mer information hittar ni här.

Hemkommen

Vi överlevde flygresorna! Nu är vi tillbaka i Umeå.

 

Det blev ett par intensiva dagar. Ingen lugn stund. En dag var jag på stan från 11.30 till 19.30. Då var jag b.la inne på Panduro i 2 timmar. Köpte b.la lite material till scrapbooking som jag har börjat med.

 

En annan dag  träffade jag min kompis Maria, trevligt som vanligt! Vi åt matpaj inne på ett cafe. När vi precis hade beställt var det en som tappade ett glas i golvet. 10 sekunder efteråt spillde jag ut allt mitt vatten, både på golvet och på mig själv. Tur att det bara var vatten iallafall!

 

Grillningen blev lyckad. Massa god mat. Men godast var nog filmjölksbrödet som jag bakade!

 

Det har öppnats en butik med scrapbooking här i Umeå märkte jag igår. Precis bredvid ligger en pärlbutik. Det skall undersökas närmare!

 

Jag köpte prickiga bestick =)