Projekt: inreda Tommys bo

Jag försöker göra Tommys lägenhet lite mysigare, än är jag inte klar dock. Jag själv gillar ju prickar så det blev prickigt tema även hos honom, vilket han tydligen inte har något emot.

 

Vi fick gardinerna för 100 kr, egentligen kostade dom 400!

Lägg märke till duken som egentligen är en sjal.

 

Prickig kudde

 Kudde

 

 Tommys egeninköpta lampa. Duken är en bit filttyg.

 

 Jag klippte ut en rund cirkel av filttyg. Det prickiga hör egentligen till en kavaj.

 

På väggen

 

Detta är egentligen en tygkasse

Tom Tits Experiment

Igår avklarade vi ännu en grej på listan, jag och Tommy var nämligen inne på Tom Tits i Södertälje. Det fanns ett liknande hus i norrland som jag var på några gånger när jag var liten. Teknikens hus tror jag det hette, vet inte om det finns kvar?

 

Men vi missade dom roliga experimenten utomhus, man kunde bland annat cykla på en lina (fast det skulle jag ändå inte ha vågat).  När dom höll på att stänga ville vi åka ner i en lång utomhus-rutchbana, typ såna som finns i äventyrsbad. Mattan vi fick tag i som man skulle åka på – var väl inte den bästa, den var alldeles för liten. Vi gled så sakta så vi fick dra oss fram med händerna. Vi fick en tid på 67 sekunder – den normala tiden var på 6 sekunder.

 

Dessutom kostade vistelsen 400 spänn för oss båda och jag hade ont i magen. Det positiva var att jag fick gå in för 30 kr billigare i och med att jag är förtidspensionerad, och att jag lyckades lösa en kub på ganska snabb tid. Spegel-labyrinten var också rätt skoj.

 

Jag kan tyvärr inte visa upp några bilder –  eftersom vi inte tog några.

Cirkus i stan

Förra veckan var jag och Tommy på cirkus, vilket jag inte har varit på sen jag var liten. Så det var trevligt att återuppleva gamla minnen!

 

Jag köpte förstås en sockervadd, det hör ju liksom till cirkus. Men jag kan inte påstå att det var så gott, man blev bara kladdig…

 

[nggallery id=14]

Brudpar till brudparet

Nu är Smålands-vistelsen över. Vi hann inte se så mycket av staden dock, men andra natten på hotellet kostade bara 80 kr så vi kunde ju ha stannat en natt till isåfall. Varför det blev så billigt vet jag inte, det kan ha blivit något fel men vi vågade inte fråga =P

 

Så nu har min lillebror fått sin fru. Dom var så fina. Festen pågick till halv två, men jag och Tommy smet lite tidigare för jag var så trött.

 

Som present har jag nu i två månader virkat på ett brudpar och en bröllopstårta.

 

Grundmönstret på brudparet tog jag från boken “Virka läskigt söta figurer”, så här ser det ut. Jag snodde även en hel del ideér från detta brudpar. Jag försökte få paret att likna det riktiga brudparet, så jag gjorde bland annat ett par glasögon i svart ståltråd. En annan egen grej var att jag sydde fast en liten ring med pärlor på bruden.

 

Mönstret på tårtan hittade jag i tidningen “Hemmets journal”, som ser ut så här. Istället för en krona på toppen satte jag dit en blomma gjord av papper. Och istället för blommor runtomkring, stack jag in röda knappnålar. Egentligen hade jag tänkt att sy fast pärlor men jag hittade inga bra.

 

Jag slog in gänget i en kista köpt på panduro, som jag klistrade fast tyghjärtan på. Jag gjorde även ett eget bröllopskort.

 

Virkat brudpar

 

Virkad bröllopstårta

 

Nästa Småland

Mycket att fixa och ordna nu, eftersom vi tar oss till Småland (Vetlanda)  imorgon med buss. På lördag blir det bröllop, min lillebror som gifter sig. Spännande! Men jag har varit väldigt slut och trött på senare tid, så får se hur jag orkar… Vi kommer iallafall att sova på hotell två nätter, så på söndag kväll är vi tillbaka.

 

IIIIIIIIIHHHHHHHH

Rockmusikal

I fredags var vi på utomhusteater, eller nämare bestämt rockmusikalen “Life of Bellman”. Jag har länge sagt till Tommy att vi borde gå på teater någon gång, och nu slog han slag i saken och beställde ett par biljetter. Jag själv visste bara att vi skulle på teater, men vilken teater det var hade jag ingen aning om, så det blev en överraskning! Men det var riktigt trevligt! Ibland fick man även dra på smilbanden.

 

 

 

 

 

En virkad korg

Nu kan jag äntligen visa upp något nytt som jag har virkat! En randig liten korg. Jag tänkte ha min i badrummet med tops i. Mönstret jag utgick från hittade jag här, men jag gjorde lite ändringar. Den var lätt att göra, men jag borde ha gjort botten svart istället för vit, för nu är det en vit rand längst ned .

 

Virkad korg