En rolig stickbok

Jag väntar och längtar till att en viss virkbok ska komma ut på marknaden, sedan ska jag beställa den och några andra. Men tills dess hittade jag en liten stickbok inne i bokhandeln som jag köpte. Boken heter “Roliga stickboken” och den är faktisktt just rolig. Många lite annorlunda projekt, både stickat och virkat. Fast vissa grejer kanske man inte får använding för så jätteofta, som ett överdrag till en värmeflaska eller en kycklingsocka (alltså en socka som man sätter på kycklingen man ska äta). Men minst fyra grejer har jag sett ut som jag ska göra nån gång! (Vilka då får bli en hemlis.)

 

En rolig stickbok

På Skansen

Nu är jag hemma i kära Umeå. Känns skönt att komma hem till lägenheten, men det känns lite tomt och ensamt. Men nu har jag mer tid över till att pyssla =)

 

Vi hann med en sista grej på listan innan jag for hem. Vi besökte nämligen Skansen! Det var riktigt trevligt och det fanns massor att fota! =)

 

Tänkte bara berätta en liten halvlustig grej. Det första v gjorde när vi kom fram på Skansen, var att vi drack kaffe och varm choklad på ett cafe. Det sista vi gjorde var att äta middag på samma cafe. Det lustiga var att vi i kön hamnade bakom precis samma två personer båda gångerna! Och det var ganska långa köer. Såvida dom inte hade hängt på cafet hela dagen så var det ju lite festiligt.

 

Här kommer bilderna! (Tror man måste scrolla ner för varje bild för att läsa bildtexten.)

[nggallery id=15]

Camping

Nu har vi  tältat. Vi åkte bil en mil för att komma till en vandringsled i skogen. Vi vandrade i 5 timmar den första dagen, med alldeles för mycket packning. Tommy vägde 60 kg extra! Så vi blev tvungna till att ta massa pauser under färden. Vi slog läger alldeles intill en sjö. Stället skulle varit perfekt om det inte vore för alla getingar som även dom verkade ha sitt läger där. Ibland gick det knappt att vara ute för alla getingar.

 

Men campingturen var ganska mysig ändå, det blev dock bara två nätter. Vi hade tänkt att ta med oss allt och bege oss till en sjö lite längre bort. Men vi blev lite småsura (dock inte på varandra) och tappa lust’n. Vilket ju var lite synd.

Värmlands-vistelse

Nu har jag, Tommy och Tommys pappa varit i Hällefors i Värmland några dagar. Dom två första dagarna regnade det och blåste massa, sen blev det lite bättre väder.

 

Vi gick mycket promenader jag, Tommy och pudeln som var med oss. Vi sköt även med luftgevär, bastade, badade, paddlade kanot, shoppade och jag virkade på julklappar (gäller att vara ute i tid!)

 

Jag köpte ett mönster på en virkad väska inne i en garnbutik där. När jag kommer hem till Umeå ska jag börja sy på en väska som jag har haft material till nu ganska länge.

 

På hemvägen stannade vi i Örebro och hälsade på min lillebror och hans fru som precis har flyttat dit.

 

Imorgon bär det av ut till skogen. Vi ska vandra och tälta och  varndra lite till. Vi får se hur det går, jag är skeptisk. Vi har med oss en hel del mat iallafall, så det blir till att kånka på rätt så mycket.