Lite småpyssel

Jag kom på att den misslyckade bullen jag skrev om i ett tidigare inlägg – inte blev så hemskt misslyckad ändå. Så här kommer en bild på den!Om man är less på sina enfärgade vantar så kan man enkelt piffa upp dem. Man kan till exempel ta ett hårspänne och pilla bort spännet och sy fast motivetpå vanten (eller mössan eller vad man nu vill).Själv köpte jag röda rosetter från Glitter.

Virkad jultomte + snögubbe

Jul-temat fortsätter. Denna gång blev det en tomte och en snögubbe – virkat enligt eget mönster. Det gick faktiskt bättre än väntat att göra eget, även fast jag fick göra om lite grann förstås.

 

 

Kvast och säck kommer från Panduro.

 

 

Även kälken är köpt på Panduro.

 

 

Allt annat har jag gjort själv, förutom tomtens nos som är en bit bollfrans.

 

 

PandaFlört

Jag hittade en fantastisk liten butik på stan i Stockholm idag. Accessorize  hette den. Där inne hittade jag dessa söta pandaöronmuffar.

 

 

 

Jag har under en lång tid varit förtjusd i får, men nu har dom fått sig en liten konkurrens – nämligen pandor. Dessutom är jag förtjust i öronmuffar. Därför föll det sig  ganska naturligt att just dessa skulle få en plats på mina öron.

 

Jag har ju redan ett par pandaöronmuffar, så när dom får ses lär det flörtas rejält hemma hos mig.

 

Jag fick även idén till att göra mig ett par egna öronmuffar. Sy fast något jag gjort själv på ett par befintliga öronmuffar. När jag kommer hem har jag även tänkt att sy en pandakudde.

Armvärmare

Eftersom ni ville se bilder förra gången jag skrev om armvärmare, så kommer här en bild på mina nya armvärmare. Även dom är ett par avklippta knästrumpor (köpta på Lindex.)

 

Armvärmare

 

Jag fick även en idé om att göra ett par egna genom att sy fast en spets och kanske en knapp eller annan detalj på ett par enfärgade avklippta strumpor. Men det får bli när jag kommer hem, för nu är jag i Stockholm.

TidningsTips

Just nu har tidningen Hemmets Journal ute ett nummer med mönster på virkat fika. En tårta, en chokladboll och en muffin. Själv är jag lite sugen på att virka tårtan.


Annars så har det redan börjat komma tidningar med jul som tema. Men det är bra, jag har redan börjat ladda inför julen!

Syltkakor

Idag har jag egentligen både virkat ett singoalla-kex och sytt en bulle. Men bullen blev misslyckad, vi får dock  se om jag kanske lyckas göra nånting annat av den.

 

 

Jag har även sytt en bit rulltårta, dock inte idag. Mönstret kommer från tidningen 101 nya ideér.

 

 

Singoalla-kakan har jag virkat enligt eget mönster. Men det var enkelt. Det svåraste var nästan att sy ihop bitarna på slutet. 

 

 

Rulltårtan fick sig en klick grädde.

Min väska är klar!

Vad vi har kämpat jag och Frida, men nu är väskan äntligen klar! Vet inte hur många timmar vi har suttit med den… Men det har ju inte varit någon plåga, utan en kul sysselsättning! Dessutom har jag lärt mig en hel del.

 

 

Väskan är välgjord med bland annat  innertyg och en ficka. Mönstret på själva väskan kommer från ett litet häfte köpt på Panduro, men framsidan är helt egen.

 

Trycket på dom små trollen (Stinky från Mumindalen) hittade jag på en barntröja som jag klippte ut. Runt om det har jag sytt fast en “spets”.

 

Tack så mycket för hjälpen Frida!

 

“Till vildingarnas land”

Nu var det länge sedan jag skrev om filmer som jag sett, så här kommer ett inlägg!

 

 

Jag har lånat filmen “Till vildingarnas land” på biblioteket som jag och Tommy såg igår. En otecknad familjefilm. Det var en ganska märklig film, full med känslor. Det står att filmen är från 7 år men det tycker jag verkar lite konstigt – bland annat för att en blir av med sin arm och för själva känslan. Jag måste hur som helst erkänna att det kom några tårar i slutet.

Favoritsaker

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på grejer i mitt hem som jag tycker om. Många grejer har redan varit uppe här förut, så dom tar vi inte med.

 

Stövlar

 

Dessa stövlar köpte jag för ungefär 6 år sedan och dom håller fortfarande. I somras köpte jag även ett par jättefina röd-prickiga stövlar. Men dom står hos Tommy.

 

Matlåda

 

Denna matlåda är köpt på lekbiten. Jag har även en rosa men den är spårlöst försvunnen.

 

 

 

Jag vet egentligen inte riktigt varför, men jag gillar dom här kuddfodralen skarpt!

 

 

Min köksklocka. Köpt på Lagerhaus.

 

 

Jordgubbar och prickigt, kan väl inte bli så mycket bättre =) Den röda grytlappen har jag gjort själv på syslöjden.

 

 

Grovmiss

 

Nånting som inte tillhör mina favoriter är den här svarta kroken som jag så klantigt satt upp och ner och dessutom sned. Kroken föll ner en gång och när jag satte dit den igen kan jag inte ha tänkt särskilt mycket. Förhoppningsvis faller den ner ännu en gång, för som det är nu kan jag inte använda den!