Virkad bil & husvagn

Jag har virkat på en bil och en husvagn till mammas födelsedag nu lite till och från i tre månader. Det tog längre tid än väntat eftersom ibland har det gått veckor utan att jag virkat nåt alls.


Dom har visserligen inte kvar sin husvagn längre utan har nu skaffat en husbil istället. Men jag tror inte det skulle ha blivit lika bra att virka en husbil.Lite fakta:

  • Egentligen skulle man virka ihop delarna med varandra, men jag sydde ihop dom istället.
  • Jag använde garnet Catania och en virknål på 2 mm.
  • Det svåraste var faktiskt att sätta fast lyktorna och sy fast dom ljusgråa “strecken” vid fönstret på bilen.
  • Man skulle sy fast en knapp som dragkrok bak i bilen, men jag virkade ihop en egen krok istället.


Mönstret har jag tagit från den fantastiska boken “Välkommen till Virkligheten”.

Tårtkalas och skumbad

Hemma hos oss firar vännerna för fullt, med både gräddtårta och pannkakstårta! Vem vågar ta den första biten?

 

 

Tårtorna kommer från Akademibokhandeln och är egentligen sudd. Möbler och bestick kommer från Panduro.

 

 

Jag hittade ett litet badkar när jag rotade bland mina gamla leksaker häromdagen. En badsugen igelkott fick bli den första att prova badkaret – med massor av badskum förstås!

Nu har vi huset!!

Igår fick vi nycklarna till radhuset! Jag och Tommy packade hans tandemcykel full med grejer och cyklade dit. Jag kan konstatera en grej när grejerna kom på plats; jag gillar visst prickigt!


Imorgon kommer vi fara dit igen med ännu mer packning, denna gång med bil. Och så på måndag kommer alla mina grejer! Vi får se när vi sover där första natten, vi skulle väl ha gjort det imorgon om det inte vore för att Tommy far iväg och jag kommer att få sova ensam två nätter.


Vi fick ett väl mottagande från våra blivande grannar! Kvinnan till vänster om oss utbrast att jag var söt och såg ut som en docka! Hehe. Dessutom bjöd hon in oss på juice på deras altan =D


Men det är en hel del som måste fixas i huset, men man får ta nånting då och då så att inte allt är en enda röra! Och dom hade inte städat så noga efter sig, det var några larver på väggarna till exempel! Urk.


Det hände nånting hela tiden, så när dagen var över var jag verkligen jätteslut! Det blev en tidig kväll för min del.