Mitt egna lilla Muminland

Det är inte alla som har ett eget Muminland i sitt badrum, men det har jag!

 

 

Förstora gärna bilden

 

 

Jag tog av vad jag hade hemma, kommer att avancera mig lite mer senare… Bland annat så kommer jag att köpa ett “riktigt” muminhus!

 

Ni som känner till berättelsen om Mumin kan nog ana varför jag placerade alla just där dom är! Allt är noga uttänkt… :)

 

….Fortsättning följer!

 

Mumin – här kommer vi!

Jag blir gammal snart, så i födelsedagspresent  av Tommy ska jag få fara till Finland  tillsammans med honom och hälsa på Mumin :D :D

 

Vi kommer att sova två nätter ombord på färja och två på hotell. Först hälsar vi på Muminlandet som ligger nära dit vi kommer fram. Sen åker vi med buss till Muminmuseet och där finns även en shop med massa mumingrejer.

 

I Muminlandet finns det dom som klätt ut sig till alla karaktärer! Lätt att jag ska krama om Sniff :D :D

 

 

Vinterns två bästa tips

  • Har du tröttnat på färgen på din lampa? Byt inte lampskärm, byt glödlampa istället! Det finns röda, gula, blåa och gröna hos bland annat Clas Ohlson, till både stora och små lampor. Det finns även glödlampor som flammar.

 

  • Efter en kall dag kan det vara skönt med ett varmt bad, det vet vi ju alla. Men har du inte tillgång till ett badkar kan jag rekommendera en värmedyna! Det finns även värmefiltar, men dom har jag inte testat så jag kan inte säga något om dom. Men det är riktigt skönt att ligga på en värmedyna! Man blir mysigt varm.

 

En JulDammsugare

Nej, den här dammsugaren trollar inte bort stöket efter julens alla fester. Den stillar heller inte ditt sötsug.

 

 

Det här är en virkad punschrulle. Vad har man den till då? Nja, den är nog mest till där för att kolla på. En vanlig punschrulle är ju grön och brun, men det här är som sagt en julig variant! Det ska föreställa pepparkaka/brun marsipan i mitten, som är doppad i vit choklad.

 

 

Några dagar är det ju faktiskt kvar innan julen ska plockas bort!