Café Saras Gofika

Eftersom jag varken har haft ork eller tid till att både blogga och pyssla, har det blivit ont om inlägg på senare tid. Men nu är jag på banan igen!

 

Jag tänkte bjuda på en bild på mitt lilla Café jag håller på med, som kommer att heta “Saras Gofika”. Det är långt ifrån det slutgiltiga resultatet. Jag har bland annat beställt en cafédisk som jag ska ha mitt gofika i som jag gör i lera, så det runda bordet kommer inte att stå där. Och så ska jag pyssla ihop en massa saker. Det är alltså två rum, men jag ska klistra fast en dörr på båda sidor så att dom kan gå emellan =)

 

Här kommer i alla fall den utlovade bilden:

 

 

Ljuset som står på bordet kan ni läsa om här hur jag har gjort och burkarna bredvid är pärlor. Tårtbiten har jag gjort själv, jag kommer att göra ett eget inlägg om just tårtor lite senare. Brödet som syns har jag fått av Pernilla i ett litet byte!

 

Fortsättning följer…!

 

 

Småpyssel

Lite småpysslande smyger sig på lite då och då.

 

DSC_7455

 

 

Den här galgen har jag gjort enligt denna idé.

 

 

DSC_7750

 

 

Små ljus kan man enkelt göra av tårtljus, bara att klippa av dom lite… Som ljusbehållare har jag använt dom som följer med tårtljusen, har bara knipsat av pinnen… Jag tycker den vita till höger ser precis ut som en toalettborste! Dock var den en aning liten för det ändamålet.

 

DSC_7349

 

 

Jag tänkte vänta med att lägga upp den här bilden tills jag gjort lite mera kakor och kanske får en bättre bild. Men nu kan jag inte vänta längre ;)

 

Det är iallafall det första jag gjort i lera på senare dar! Riktigt pillrigt, kakfatet är väl en halv tumme eller så. Men hemskt kul! Jag håller ju på och gör ett litet café, så ni kan vänta er en massa fler godsaker i lera från min sida! =)

 

Chokladbollarna är rullade i mannagryn. För att få en bra form på runda (platta) kakor använde jag mig utav ett sugrör.

 

 

DSC_7825

 

Snusmumriken gillar ju att fiska, så självklart ska han ha ett fiskespö! Jag gjorde om ett par glasögon som jag fick från miniatyrklubben, knipsade bara bort själva glasögonen och satte dit en sytråd. Jag planerar även att göra en liten fisk av lera i framtiden.

 

 

DSC_7740

 

 

Jag avbeställde månadens miniatyrpaket, eftersom jag blev inspirerad att göra några utav grejerna själv istället! Bland annat det här paketet med strumpbyxor gjorde jag en egen variant på.

 

DSC_7734

 

Först hade jag tänkt att leta upp ett paket strumpbyxor på internet, men eftersom jag inte hittade någon bra bild köpte jag helt enkelt ett eget paket för en ganska billig penning! Jag fotade paketet och skrev ut det på fotopapper. Sedan vek jag den dubbel och stoppade in en liten bit av den riktiga strumpbyxan.

 

Jag placerade det lilla paketet i det lilla badrummet:

 

DSC_79163333

 

Jag har även fixat lite detaljer i badrummet sedan sist, som jag störde mig på. Samt ordnat en burk med servetter på hyllan.

 

 

Titta vad jag har fått!!!

Jag fick dessa dockskåpsprylar av en som hade tänkt att slänga dom! Ibland har man tur =)

 

DSC_7713.2222222

 

 

Vissa grejer är inte riktigt min stil men vissa kommer att komma väl till användning! Jag kommer nog även att ta bort någon detalj från vissa av grejerna och använda dom till nåt annat.

 

Men om någon är intresserad av något speciellt får ni hojta till!

 

Själv norpade jag åt mig symaskinen och den gröna stolen på en gång. Symaskinen tänkte jag måla om i vitt och rött (eller svart). Just nu står den på min lilla vind. Så här ser den ut i närbild:

 

DSC_7730

 

Jag tyckte stolen passade in bra med sin gröna färg och hade en lämplig storlek! Så här ser den ut i sin nya miljö:

 

DSC_7732

 

Tack!

 

Mina projekt just nu

Det är lite svårt att hålla sig till bara ett pysselprojekt tycker jag, så oftast har jag massa olika för mig :) Men jag brukar oftast fullfölja det jag håller på med, även fast det kan ta ett tag…

 

Just nu håller jag på med detta:

 

 • Virkar en badrumsmatta med virknål 12 
 • Virkar på en tandkrämstub som jag ska ge bort
 • Virkar ett mobilfodral
 • Håller på med två olika rum i mitt dockskåp; en barnkammare och ett café
 • Gör en massa småpyssel hela tiden, som dock går ganska snabbt att göra!
 • Håller på med en liten flicka i två-års-åldern i normal storlek. Kläderna och skorna är köpta, ska börja virka på huvudet snart.
 • Har två inredningsideér, det ena inefattar prickig tejp och det andra en trädkrona! (Har iofs väldigt mycket andra inredningsideér också)
 • Virkar på den här lilla pandan, fotot är taget innan jag sprättade bort nosen som jag inte blev nöjd med. Hon ska även få armar och ben. Vårt lite större mjukisdjur Bävert som älskar semlor fick döpa henne, vad tror ni han döpte henne till? Jo, till Selma… (förstås)

 

DSC_6755TRE

 

 

 

Rummet som bara blev

Jag hade inga planer när jag gjorde detta rum, utan det bara blev…

 

Så här såg det ut när jag lade upp det förut här på bloggen:

 

 

Såhär ser det ut nu, efter att personen har bott in sig lite:

 

 

 

Vad är det för rum egentligen? Vem är det som bor där? Är det en man eller kvinna? Eller är det kanske ett rum på någons jobb?

 

Man kan konstatera att han (jag tror att det är en man som håller till där) äter ordentlig mat iallafall. Våffla och frukt. Till skillnad från igelkottarna som fikar gofika hela dagarna.

(Fast å andra sidan har det smugit in en semla på den övre bilden, så jag tror inte han är så särskilt noga med sitt kaloriintag.)

 

 • Våfflan köpte jag på MiniatyrMässan.
 • Apelsinen fick jag av Hannah.
 • Bananen är från Miniatyrklubben.
 • Krukorna har jag gjort av pärlor och satt i växter från mina riktiga växter i plast.
 • Golvlampan har ett svart sugrör som stång, foten är en grej som följde med tårtljus och lampskärmen är en knäckform.
 • Taklampan är två ischokladformar som hänger i ståltråd.
 • Spegelramen kommer från Panduro.

 

Hur jag gjorde resten förklarar jag här.

 

 

Mitt -lilla- badrum

Jag har pysslat så mycket på senare tid så att jag inte har hunnit blogga om det! Men här är ett smakprov av vad jag har hållit på med!

 

Mitt badrum som jag lade upp en bild på förut, är i stort sett klart! Vissa detaljer kommer dock att finjusteras och så har jag en liten grej jag ska pyssla ihop.

 

 

 

 • Handfatet gjorde jag av Cernitlera. Men det sjönk ihop i ugnen så det blev lite för litet. Därför gjorde jag ett nytt av lutftorkande lera, men det blev inte alls bra! Sprickigt och dant. Vi får se om jag kanske gör ett nytt nån gång i framtiden, men än så länge får det jag gjorde först stå där! Jag tog en kran från ett handfat från Panduro som jag hade hemma (det var för stort för detta ändamål) som jag limmade fast. Jag kommer nog att måla handfatet också, så det blir vitare.

 

 • Toarullshållaren har jag också gjort av lufttorkande lera, men den sprack inte på samma sätt. Jag målade ena delen svart och eftersom leran var vit från början behövde jag inte måla själva rullen!

 

 • Toaletten är från Sylvanian Families. Toasitsen var brun från början men jag målade den röd. Toaborsten följde med toaletten, och den var både gul och brun. Jag målade den röd och svart istället. Här kan ni se hur originalet såg ut.

 

 • Hyllorna på väggen har jag gjort av glasspinnar som jag kapade och målade vita. Kapade även små bitar att sätta där under så att dom ska sitta bättre.

 

 • “Brädan” på badkaret som ankorna står på är också en kapad och vitmålad glasspinne. Det är alltså inte så att vi äter mycket glass i det här hushållet, utan dom finns att köpa i hobbyaffärer =) 

 

 • Parfymen/badskummet/schampot på den undre hyllan – är pärlor som jag satt ihop. 

 

 • Spegelramen köpte jag på MiniatyrMässan och spegelglaset köpte jag på Biltema.

 

 • Trosan som jag har gjort kanske är något stor och jag är inte så nöjd med den. Gör förmodligen en ny någon gång.

 

 • Mattan har jag virkat i ett multifärgat garn.

 

 • Golvet, badkaret, tandborstgrejerna och tvålarna är köpta hos Margarethas Dockskåp. Skjortan kommer från MiniatyrKlubben.

 

Jag har pysslat på ännu mer än i det här badrummet, så snart kommer det nog fler pysselinlägg!

 

 

Vi har en vinnare!

Nu har vi en vinnare i min utlottning! Kul att så många ville vara med =) Hela 53 st ville vara med och tävla! Men tyvärr har vi bara en vinnare.

 

Min käre sambo programmerade ett utlottningssystem.

 

Här har vi videon som avslöjar vinnaren:

 

http://www.youtube.com/watch?v=RdK3eIDUSao

 

(Förstora gärna till helskärm, då syns det bättre)

 

Jag hade lovat att för var tioende länk till mig från er blogg eller delning på facebook så skulle jag lägga till en gåva. Och vi kom upp i två gåvor! Sen fick jag för mig att lägga till en spontan bonusgåva, den hade alltså inte hade något med dom andra gåvorna att göra.

 

Vi säger ett stort grattis till vinnaren! Du vinner alltså detta:

 

 • Boken StickCafe
 • Ett häfte med mönster på virkade glassar
 • Elva stycken små garnnystan
 • En virknål på 3 mm
 • 6 st pysselhäften från Panduro (Bonusgåvan)

 

 

 

Jag säger ännu en gång ett stort tack till garnbutiken Kreativa Händer i Åkersberga som sponsrade mina två gåvor!

 

Och även ett tack till Helen (Linn) som gjorde tävlingen möjlig genom att ge mig boken StickCafe i födelsedagspresent! Dock hade jag redan boken, så det var därför jag kunde lotta ut den =)