Hårda paket som kunde varit mjuka

När min mamma fyllde år fick hon bland annat denna tårta av mig som jag har gjort i lera.

 

 

Den är ju inte dockskåpstor som ni ser, men ändå mycket mindre än en vanlig tårta.

 

 

 

Den här kakan som jag också har gjort av lera (fimo) gav jag till Lotta som är en gammal gymnasiepolare till Tommy. Vi är nästan grannar och hon gillar att baka macarons så varför inte macaron-nyckelring tänkte jag =D

 

 

Kök i miniformat

Det här fick jag från månadens paket från Miniatyrklubben:

 

 

Jag hade först tänkt att avbeställa paketet och göra egna grejer istället. Men det är ju inget som säger att jag inte kan göra eget ändå även fast jag nu redan har! =) Det är ju alltid roligare med egengjorda grejer tycker jag.

 

Förstora gärna bilden

 

Det brukar även följa med erbjudanden från Miniatyrklubben på andra grejer som man kan köpa till. Den här gången slog jag på stort och köpte ett helt kök! Det var dock alldeles för stort än vad jag hade trott, så tyvärr fick det inte plats i mitt dockskåp. Därför har jag och Tommy bestämt att vi ska bygga ett eget skåp! =) Så nu till att börja med får vi ta och leta lite virke som kan passa.

 

Men jag måste säga att jag är lite rädd för den där lågan på spisen, snälla ni som bor där se till att märka av den och släck den ögonblickligen!

 

 

 

Jag och Charlotta gjorde ett byte med varandra, hon fick golv och lite annat av mig och jag fick en massa roliga småprylar av henne! Bland annat denna söta hunden :) Det som ska föreställa hundmat är egentligen strössel.

 

 

 

I kylskåpet är det än så länge bara  tårtbiten och pajen som jag har gjort själv. Och pajen ser jag som misslyckad, men det kanske inte syns från den här vinkeln =)

 

 

 

Jag adderade lite stoppvadd i diskhon för att få en känsla av bubblande diskmedel =)

 

Jag kommer att pyssla på med massa egna grejer till köket, och sen när jag kan stoppa in det i ett dockskåp så kommer det bli ännu bättre!

 

Fortsättning följer alltså!

 

 

Rödprickiga luckor? Självfallet!

Vi målade om luckorna i badrummet så dom fick en finare vit färg och den blåa randen försvann. Vi bytte även handtagen som var blårandiga även dom, mot helt vanliga vita. Det kanske inte låter så speciellt? Nej, men vi satte även på en rödvitprickig tejp på luckorna! En av mina egna ideér =) Men det blev bra tycker jag! Se och avgör själva:

 

 

 

 

 

PS. För en gångs skull är det här  inte i miniatyr, utan det är alltså i vårt riktiga stora badrum! =)

 

 

Festen har börjat!

Jag och Tommy firade inte midsommar alls i år. Men några andra glada festprissar är våra kära tvillingar igge och igge!

 

 

 

Här sittar dom och avnjuter pizza tillsammans med lite öl och sprit. Till efterrätt blir det jordgubbar och grädde! Solen skiner (en kapsyl) och i radion poppar deras favoritmusik.

 

Men det jag vet men inte dom ännu, är att den här festen kommer att spåra ut. Vänta och se….!

 

 

Ljustält – bra när man fotar smått

Jag köpte ett ljustält förut på Kjell & Company, det följde med både stativ och lampor till. Det är perfekt när man fotar miniatyrer =)  Det följde med olika bakgrunder – svart, vit, blå och röd. Jag har hittils bara testat det röda. Det finns dock billigare varianter av ljustält om man inte vill ha med lampor och stativ. Men jag är nöjd!

 

Här ser ni resultatet av mina första försök. Jag måste dock ta och stryka tyget lite.

 

 

 

 

 

 

Får det lov att vara en -liten- kopp?

*Mmm* En kopp kaffe är inte så dumt…

 

 

…och inte en semla till kaffet heller ;)

 

 

Men just dom här kanske inte är så goda, dom är nämligen gjorda av lera! Semlan ska jag göra om och använda mig av en annan teknik.

 

Här kommer en beskrvning hur jag har gjort kaffekoppen! Det är faktiskt väldigt enkelt!

 

DSC_8993

 

Jag köpte dessa tårtljus förut, på Coop. Det följde med små ljushållare som passar perfekt som koppar. Själva ljusen kapar jag av och använder som riktiga ljus i dockskåpet.

 

Jag knipsade av pinnen och fyllde “koppen” med brun färg. Jag använde mig av en luftorkande slags flytande lera, som jag har köpt här. Sedan klippte jag ut en rundel av lite hårdare papp och klistrade fast den under koppen.

 

Klar!

 

Jag testade även en kopp med akrylfärg istället för den flytande leran. Resultatet blev lika bra tycker jag, men det var lite knepigare att få i färgen. Jag fick smeta ut en klick färg på en papperstallrik och doppa en tandpetare (av plast) i färgen och liksom droppa i koppen. Ju tjockare färgen är desto lättare blir det tror jag!

 

 

 

Med en klick grädde (lufttorkande lera) blir det plötsligt en kopp med choklad!

 

Mums mums

 

Jag har fotat inuti ett ljustält som jag kommer att skriva ett eget inlägg om senare!