En skog i vardagsrummet

Nu börjar äntligen vårt vardagsrum ta form, kvar att göra är lite smågrejer bara samt byta ut den ljusblåa tapeten. Ja att byta tapet är väl inte så “bara”, men vi har sett ut en som kanske kan bli bra i alla fall.

 

Detta har vi gjort dom senaste dagarna:

  • Vi har köpt en ny röd tvbänk från Ikea som blev riktigt bra! Framför den ligger det en svartvit prickig matta som även den är köpt på Ikea.
  • Högtalarna som var träfärgade med ljusblått tyg från början bytte vi till rött högtalartyg och själva högtalarna målade vi med vit färg. Som pricken över i:et fick dom ett litet träd stående på sig – ni kanske anar något form av tema :)
  • Jag köpte en svart tamburmajor på Jysk förut för att ha till detta ändamål, den såg lite ut som ett träd nämligen. Men medans jag byggde ihop den kom jag på att den borde ha blad på sig som ett riktigt träd! Som tur var hade jag sparat på en konstväxt som inte passade nån stans – men som visade sig vara perfekt till detta! Jag stack bara in lite blad i hålen längst ut på “grenarna”.

 

DSC_0017

 

 

Växtslingan längst upp som sträcker sig hela väggen ut, sitter fast med hjälp av en fiskelina.

 

Vår lilla uggelvän fick en hedersplats.

 

 

Böcker om ätbart i lera

Jag älskar ju att virka bakverk, så nu när jag börjat med miniatyrer är det väl inte så konstigt att jag gillar att göra miniatyrmat! Dock är garnet utbytt till lera. Jag gillar även att bläddra i pysselböcker så jag gav mig ut och letade böcker om ätbart i lera.

 

Den första boken jag köpte var denna:

 

L8

Angie Scarr – Making miniature food and Market Stalls

 

Det var många som tipsade om den och sa att den var jättebra. Jag fastnade dock inte riktigt för den. Kanske är det för att den inte tar upp så mycket av sånt som jag vill göra, den har nästan inga bakverk till exempel. Men det är bra med steg för steg bilder. Mycket ser svårt ut att göra, men jag antar att bara man sätter sig in i det så lär man väl lyckas! Men några grejer har jag sett ut som jag ska göra =) Sen blir det nog fler och fler grejer jag kommer att göra i framtiden.

 

11540676-origpic-eecb3c

Decorating With Fake Sweets Renewal

 

Eftersom jag av någon anledning gillar att göra bakverk sökte jag vidare på böcker som tog upp mer om just bakverk. Jag hamnade då på en hemsida som hade riktigt bra grejer. Det var där jag köpte min fejkgrädde. Jag tog en vild chansning och köpte en japansk bok, den skulle vara på nybörjarnivå. Självklart fattar man ingenting från språket (även fast jag faktiskt läst japanska) men det stod att det skulle vara mycket bilder. Och det var det också! Jag var nöjd med boken även fast den bara innehöll 20 sidor beskrivningar, resten handlar om hur man dekorerar mobilskal och annat.

 

Det här är som en helt ny värld, dom använder inte polymer lera och det är inte i dockskåpsstorlek. Det verkar handla mycket om att dekorera saker, men självklart kan man använda beskrivningar även till dockskåp!

 

11540667-origpic-a69465

Decorating Sweets Deco

 

Jag beställde en till bok, det visade sig att förra boken jag köpte var uppföljare till denna. Dom påminner om varandra, 20 sidor beskrivningar och resten dekoration. Jag gillar den här också. Jag har fått mycket tips av båda dom här böckerna, även fast man hade önskat sig mer än 20 sidor.

 

Den sista japanska boken jag köpte var denna:

 

11564560-origpic-a908fa

Fake Sweets Technique & Idea Book

 

Det skulle vara lite svårare svårighetsgrad i denna, men jag älskar den! Det här är inte bara 20 sidors beskrivningar utan en hel bok med bara beskrivningar. Man får en massa tips på olika tekniker, det var härifrån jag fick tips på att man kan använda sig av svampar (ansiktssvampar och liknande) . Det är dessutom väldigt fina bilder.

 

Vill ni själva köpa någon av dom tre böckerna kan ni gå in här och här. Jag tänkte göra ett eget inlägg på produkter från dom sidorna som jag rekommenderar.

 

Efter ett tag beställde jag ytterligare tre böcker, alla på Adlibris.

 

51jifmykrHL

Sue Heaser – Food Displays

 

Det här är min allra bästa bok faktiskt. Den här är liksom Angie Scarrs bok – mat i dockskåpsstorlek.

 

Man får verkligen lära sig en massa tips och olika tekniker. Utbudet på beskrivningar är stort. Det är inte bara mat, bröd och gofika utan även bestick, tallrikar, koppar, korgar, skärbrädor och en massa annat man kan göra  av lera.

 

Sen köpte jag två böcker som i huvudsak är till för att göra smycken. Men man kan såklart göra dom i dockskåpsstorlek också om man så vill! Men jag har faktiskt tänkt att börja göra smycken av lera, och sälja.

 

il_fullxfull.195530504

  Jessica Partain, Susan Partain – The Polymer Clay Cookbook

 

Den här är faktiskt riktigt bra! Den kan jag rekommendera speciellt för nybörjare. Den tar upp beskrivningar på roliga grejer. Jag har även lärt mig några tekniker från den här boken, som  jag inte visste innan.

 

515O3xLKOZL._SL500_AA300_

Charlotte Stowell – Tasty Trinkets: Polymer Clay Food Jewellery 

 

Till sist köpte jag den här boken. Den tar väl inte upp så många olika tekniker, men jag har fått mycket inspiration på saker jag vill göra =)

 

Om det är nåt speciellt jag inte förstår från böckerna tar jag fram min app på mobilen, tar ett foto på texten och sen står det i mobilen på svenska! Urbra! Den appen funkar även på mina japanska böcker.

 

Det var alla mina böcker om mat i lera! Sen har jag även några böcker som riktar in sig på miniatyrmiljöer. Eva Malmstens böcker kan jag varmt rekommendera! Dom är på svenska men är dock svåra att få tag i. Ett tips är att kolla vad dom har för böcker på ditt bibliotek att låna. Om du vill äga böckerna är mitt tips att kolla på bokbörsen.

 

Kakor av svamp?

Nu snackar vi varken ätbara kakor eller ätbar svamp. Vi snackar minikakor, i dockskåpsstorlek.

 

DSC_9800svamparna

 

Det här är svampen jag använt mig av. Helt vanliga ansiktssvampar! Idén att använda mig av såna fick jag i en japansk bok. Dom böckerna kommer få ett eget inlägg senare.

 

 

 

Den här kakan var ganska lätt att göra. En brownie med en gräddklick.

 

Jag klippte bara till en lämplig bit av svampen och målade först hela kakan med en ljusare brun akrylfärg och på toppen målade jag mörkbrunt. Gräddklicken är vid det här laget den välkända luftorkande leran. Jag kan verkligen rekomendera den leran! Kika in här om du själv vill köpa!

 

 

 

Det här har jag faktiskt ingen aning om vad det är för kaka. Men jag såg något liknande i den japanska boken. Där använde dom dock jordgubbar. Jag tänkte göra en till sen, med jordgubbar som jag tänker göra själv.

 

Jag klippte ut en cirkel av svampen, men jag fick klippa till den på höjden eftersom svampen är ganska tjock. Sedan tog jag lite av grädden och satte dit kiwiskivorna. Jag pudrade på lite av en pastellkrita för att få den lite mer “ugnsbränd”.

 

 

Båda kakorna kan man köpa i mitt lilla café. Varsågod och sätt dig och smaka en bit! Det står inte på menyn, men dom kostar 8 kr st. Smaklig fikastund!