Livet från den mörka sidan

Jag vill att det här ska vara en blogg man blir glad av. Därför skriver jag aldrig hur jag mår. Men ifall ni undrar så mår jag inte så bra.

 

Jag gråter och skriker av ångest i stort sett varje dag. Jag går nästan aldrig ut ensam och kolla brevlådan som ligger två meter från vårt hus tycker jag är jättejobbigt. Att åka buss och tåg  är nästan uteslutet. Jag är ständigt rädd för att vara med om något hemskt, varje gång någon rotar i sina väskor tror jag dom ska ta upp en pistol och skjuta mig. Jag har extremt lite krafter så jag orkar inte mycket och måste jämt vila.  Jag har stark telefonfobi, jag varken ringer eller svarar i telefonen.

 

Att blogga är väldigt krävande, men jag tycker samtidigt det är kul så det är inget jag vill sluta med.

 

Jag har bloggat i några år nu utan att berätta hur jag mår. Men det känns väldigt tabu att vara psykiskt sjuk. Frågar någon hur jag mår blir  oftast svaret att jag mår bra, även fast det skriker inombords. Att må psykiskt dåligt känns inte lika accepterat som att ha brutit en arm eller ha influensa.

 

Anledningen varför jag berättar detta just nu är för att jag precis har börjat på ett behandlingshem. Det ligger några mil hemifrån så jag har kommit till en helt ny stad som dessutom är mycket mycket större än där jag bor. Så bara det är ju läskigt. Och att vara ny här på hemmet där jag inte känner någon, ja, det är också läskigt. Dessutom som jag nämnde förut har jag så lite krafter så det här är väldigt utmattande för mig. Men förhoppningsvis kommer det kännas bättre sen.

 

Min förhoppning är såklart att få börja må bättre. Att ha ett värdigt liv och inte vara så isolerad. Så jag hoppas livet efter behandlingshemmet blir lite lättare.

 

Min sambo är väldigt stöttande i mitt mående så i han finns tryggheten. Vi har ju bara bott tillsammans i två år, innan pendlade vi mellan Stockholm och Umeå i sex år. Det har varit en enorm omställning att flytta från Umeå, även fast jag trivs. Så förmodligen är det därför jag har mått sämre nu ett tag och behövde ett behandlingshem för att få ordning på livet.

 

Jag har tagit med mig massa pyssel på rummet och dessutom brukar dom åka till en pysselverkstad en gång i veckan. Så mina pysselinlägg får ni fortfarande stå ut med =) Dockskåpet kunde jag förstås inte ta med mig, men min plan är att köpa ett nytt hus. Det gamla huset får jag pyssla om när jag är hemma. Jag får nog skaffa extrapersonal till mitt café så det går runt även när jag är borta! Jag har lite skvaller om Lenny och Linette som ni ska få höra sen.

 

Nu är mitt kaffe kallt så jag ska försöka våga ta mig ut från rummet och fylla på.

 

Hej då sommar

Att vi går mot kallare tider märker man. Tommy är inte barfota längre och dessutom ska han börja använda jacka! *inte likt honom* Jag sover inte med öppet fönster längre och jag har  börjat ligga på värmedyna för att bli varm. Vad hände med värmen? Ja mina vänner, det blev helt enkelt höst.

 

Sommaren är ett minne blott, men minnen vill man ha kvar så här kommer lite bilder på hur vi spenderade vår sommar!

 

 

NftskmEHrxLM1G_PmFZ4zfyWbz_OxdjxZi7jKId20jc

 

Vi började sommaren med att spela minigolf. Hon som skriver det här inlägget var den lycklige segraren!

 

 

TxKbSbS9uVYDZWSAxXgY9DSGif9aQ6fHKm6PgdwdXKU

 

Vi har ju inga barn, men klart man kan åka till Junibacken ändå! Vi åkte båt både dit och tillbaka.

 

 

K0YYqGt6TycltUFMoA9cFZdOyDhMYYBzT_0ymoBAKBM

 

Där  blev jag vän med en varg och..

 

 

.Cp-dpjJMFZo4cmk4U_9Whd850P1bb5328k6lP2pYiRI

 

…regerade på tronen jag läste om när jag var liten.

 

 

ebh4qzYY9qVptk1G6rKcqNm73r6UXZEborWedQKhN2kbeskuren

 

…medans Tommy tydligen passade på att prata i telefonen!

 

 

9acaoQtCYaWuZtOW6BBnn1tVRMxH1aORzDnN-_yo2Uo

 

Han passade dessutom på att ta sig ett träningspass!

 

 

vagn

 

Men det var faktiskt riktigt skoj på Junibacken! Vi fick åka vagn högt upp i luften och guidades av självaste Astrid Lindgren medans vi åkte runt bland sagornas värld. Bilden är lånad från http://www.junibacken.se/

 

 

1017533_10151474868811324_1560003967_n

 

Vi  hann även med att vara äventyrliga och campade…

 

1077644_10151475452941324_982208628_o

 

 

…men som ni ser var vi inte så överdrivet äventyrliga eftersom vi tältade på vår bakgård! Dessutom slutade det med att vi gick in och sov! Men nu har vi haft tältet uppe sen dess och jag har sovit i tältet tre ggr, Tommy däremot sover där nästan varje natt.

 

 

87fa04zu8rCiSP2JoBEvoPX_VX31JX71LyDN6shvM9c

 

Vi avslutade sommaren med att gå på utomhusteater.

 

0LUkOvOzlGkjrWKuBjI91n8sNzLfyCFaNOyKby75_E0

 

 

Nu gör jag som dom och tackar och bockar för mig. Hoppas vi syns snart igen!

 

 

Miniatyr-Swap

Jag har deltagit i min första swap! Vi var en grupp människor och alla fick tre personer dom skulle ge lite miniatyrer till, så får man även grejer av tre personer, men man vet inte av vem! Det man får/ger kan vara sånt man pysslat ihop själv eller köpt, men det kan även vara material till miniatyrskapande.

 

Jag kanske gav lite väl mycket, hehe. Jag försökte även vara så personlig som möjligt till var och en.

 

allas

 

 

Det här är vad alla fick från mig.

 

 • Olika sugrör är alltid användbart i miniatyrskapande.
 • Tandpetare av plast. Just dom där är mina favoriter, bra att måla, lacka, limma med…
 • Spindelnät.
 • Ett set med att göra egna ballonger.
 • Lufttorkande lera som används som grädde. Alla fick varsin färg.
 • En nyckel, en napp och ett hänglås.
 • Jag har kommit på att man kan använda gummiband som fullkornsspagetti och såna borstar man petar mellan tänderna med – som städ/toalett/diskborste.

 

speglar

 

Alla fick även varsin spegel.

 

Nu kommer jag visa vad var och en fick:

 

hannah444444

Till Hannah

 

lisbeths

Till Lisbeth

 

lindas

Till Linda

 

 • Den svarta rittavlan kan man använda som skoltavla eller ha i barnrummet. Men man kan även skriva menyer och öppettider på den. Jag tänker lite liknande med staffliet eftersom det är lite stort för att användas som ett riktigt staffli.
 • En röd vattenkanna som egentligen är ett sudd.
 • Ett litet hus.
 • En fotboll.
 • Klockan skrev jag ut från datorn och klistrade fast på en knapp. Darttavlan är gjord av samma princip.
 • Vågen klippte jag ut från pappen i en tavla och målade vit, sen skrev jag ut siffror och klistrade på.
 • Chokladkakan har jag gjort i fimolera och så skrev jag ut en chokladförpackning och klistrade ihop.
 • Chokladkoppen har jag gjort och så även dammsugaren. Jag använde mig av en sån här när jag gjorde dammsugarna och sen tog jag en tandpetare och målade på brunt.
 • Jag vet att Lisbeth har/har haft en svartvit katt samt har en kossa i miniatyr, så hon fick helt enkelt en sån katt och en mjölkkanna!
 • Ringen kan man förstås använda till vad som helst, men jag tänker att man bland annat kan ha miniatyrmat på den.

 

Det här är vad jag fick:

 

Anna

Från Anna

 

Charlotta

Från Charlotta

 

Pernillas

Från Pernilla. Tyvärr kom inte första paketet fram, men hon var snäll och skickade ett nytt till mig!

 

 

Jag gillade alla mina grejer! Här kommer bilder där jag använt mig av en pryl från varje paket:

 

 

muminljus

 

Jag älskar mumintallrikarna!

 

iggeskeps

 

Igge har blivit tvungen att skaffa glasögon. Inte särskilt coolt tycker han. Men kepsen hans är cool iallafall!

 

DSC_0857

 

Duken blev till en skön matta för hunden =) Har även gjort om rätt mycket i det här rummet som ni kanske ser. Mer om rummet och vilka som bor där får ni veta sen! Men ni kanske har en liten liten aning ;)

 

Sanningen bakom Lennys försvinnande

Vart tog egentligen Lenny vägen? Blev Linette avvisad på första träffen? Eller blev han helt plötsligt så illa däran att han inte kunde ta sig ut från toan? Frågorna är många och här har ni svaret!

 

Lenny

 

 

Lenny berättade för mig hur det egentligen låg till.

 

Linette och Lenny hade pratat med varandra över internet ett tag och det här var deras första riktiga träff! Lenny som egentligen är lite av en ensamvarg var väldigt nervös. Så nervös att han låste in sig på toa det första han gjorde när dom kom fram! Han visste ingenting om dejter överhuvudtaget och när han såg sig i spegeln skakade han på huvudet. Han såg ju bedrövlig ut tyckte han och Linette var ju så vacker. Håret hans var alldeles rufsigt och inte hade han någon kam med sig. Lenny beslöt sig därför för att gå och köpa en kam, trots att han hade lämnat skorna därinne. Han gick så försiktigt ut från toan att inte ens jag märkte det. Men vart köper man en kam undrade han? Han rusade bestämt mellan olika affärer och tillslut hittade han en men oj vilken låg kö det var.

 

När Lenny till slut kom tillbaka till mitt café var Linette borta. Hade hon gått för att hon inte tyckte om honom? Han såg att hon hade glömt en bok och beslutade sig för att ta sig i kragen och lämna tillbaka boken till henne. Självklart åt han upp sin dammsugare han hade beställt, men chokladen den var kall så den lämnade han.

 

Hur ska det gå för dom tror ni? Jag tror på er iallafall!

 

 

Vart tog Lenny vägen????

Lenny gick som bekant på toa. Han stannade där ett bra tag.

 

 

Linette har hunnit äta upp all sin glass och dessutom läst ut en bok. Fortfarande ingen Lenny. Har han gett sig av? Skorna har han ju kvar i cafét så han måste ha sprungit ut i strumplästen.

 

Linette, du förtjänar någon mycket bättre! Strunta i Lenny och gå hem. Jag bjuder på glassen.

 

 • Boken scannade vi in och klistrade ihop alla delar i datorn till en bok i liten storlek. Sedan klippte jag ut en pappbit från en tavla och målade kanterna vita och klistrade fast boken. Om man kollar närmare ser man att Linette läser en dockskåpsbok, så vi delar tydligen ett intresse hon och jag!

 

Jag har frågat Eva Malmsten som är författare till boken om det var ok att jag gjorde såhär, och det tyckte hon! :)

 

 

 

Får det lov att vara en syltkaka?

DSC_0746syltkakor

 

 

Jag har gjort små syltkakor i lera. Dom blev lite spruckna, men det kanske bara ser verkligt ut?

 

Jag använde mig av en ny teknik, som jag kommit på själv. Jag tog lufttorkande lera och formade till små bollar som jag plattade till. Sen tog jag huvudet på en knappnål och tryckte till så det blev som ett hål. I hålet fyllde jag sedan en flytande lufttorkande lera. Testade brun också så det skulle bli chokladkakor men jag lyckades inte få till några bra, får testa igen!

 

DSC_0749kakor

 

 

Såhär ser dom ut på sin nya plats. Om du vill komma till mitt café och smaka en kaka kostar dom 3 kr st, så du har råd att köpa flera styckna om du så vill!

 

Välkommen!

 

 

Lite papperspyssel till dockskåpet

Jag fick tårtpapper av Anna som jag hade tänkt att ha i mitt café. Men dom var tyvärr för små för mina tårtor, så jag gjorde eget tårtpapper.

 

 

Jag klippte ut en cirkel med en mönstersax och tryckte med en nål små hål längs med papperet.

 

Sen passade jag på att göra toalettpapper också, vilket jag har tänkt att göra länge.

 

 

Jag virade bara silkespapper runt runt.

 

 

Mina första cafégäster!

Något stort har hänt – mitt café har fått sina två första gäster!

 

 

Linette sitter vid bordet och ska ta sin första tugga av glassen. Mannen presenterade sig som Lenny, men han gick på toa när bilden togs. Kan det vara deras första dejt månntro? Jag är nyfiken, men jag ska inte lägga mig i för mycket. Inte just nu.

 

Hoppas ni uppskattade cafét och att ni kommer tillbaka!

 

Detta har jag gjort som är nytt:

 

 •  Tallrikshyllan har jag målat om, den var tidigare träfärgad med koppartallrikar.
 • Glasskulorna och dammsugaren har jag gjort själv. Samtliga är gjorda av lera.
 • Jag använde mig av min “speciella teknik” när jag gjorde koppen med choklad och grädde i samt koppen på bordet. Här kan ni se hur jag har gjort.
 • Klockan skrev jag ut från datorn och satte på en  knapp. Närmare bild på klockan har ni här:

 

klocka

 

 Hoppas även att du kommer tillbaka!