Vilken slashas

Jag tog nya tag och har nu börjat på behandlingshemmet igen! Jag behövde därför någon som kunde jobba på mitt café medans jag är borta.

 

 

 

Men jag kan inte påstå att hon gör ett sånt särskilt bra jobb. Hon verkar ta rast lite nu och då. Det verkar inte komma så många kunder heller eftersom hon sitter och läser tidningen. Men Lenny borde komma tillbaka snart, jag ser nämligen att han glömt sin portfölj.

 

 • Pallen som var träfärgad har vi spraymålat .
 •  Tidningen har jag skrivit ut. Om någon vill ha ett A4 med små gamla tidningar får ni hojta till :)

 

4 mm stora svanar

Jag fick i uppdrag att göra en svan på 3 mm till en modelljärnväg. Väldigt smått med andra ord! Men jag antog uppdraget.

 

 

 

Första försöket är den högra på bilden, näbben blev lite för tjock… Och svanen blev högre än 3 mm.

 

Andra försöket blev en aningens mindre och näbben blev smalare. MEN. Helt plötsligt var den borta! Vi letade febrilt utan resultat. Tillslut letade vi i sopkorgen och där låg den! Om man fotade svanen såg den väldigt smutsig ut, det var dock inget man såg med blotta ögat. Så vi målade hela svanen vit. Vingarna hade även förlorat sin form.

 

Tommy stod för målandet och jag för själva svanarna som är gjorda i väldigt lätt, lufttorkande lera (hearty clay heter den). Leran torkar  fort så man får arbeta snabbt. Supernöjd är jag inte. Den sista är jag dock mest nöjd med, men den blev inte heller 3 mm. Vi får se om dom vill ha dom eller om det bara blev en liten utmaning =)

 

Det var riktigt, riktigt pillrigt! Jag fick använda nålar i båda händerna för att sätta fast vingarna. Skalan skall vara 1:160 sade dom, och enligt den skalan har vi räknat ut att våra svanar faktiskt är för småa!

 

 

En liten paus

Det blev så att jag har tagit en paus från behandlingshemmet jag nyligt börjat på. Jag visste ju att det skulle vara tufft i början när man kommer till en ny miljö, men att det skulle vara så här jobbigt hade jag nog inte räknat med. Utan att gå in på några djupare detaljer så har mediciner tagits bort utan att prata med mig, bemötandet har  inte varit det bästa och jag har mått väldigt väldigt dåligt.

 

Jag började med att vara där en vecka. När jag väl kom hem efter en  taxifärd så började jag gråta direkt jag kom ut från taxin. Äntligen hemma. Till tryggheten. Det var väldigt känslosamt och jag märkte hur jag hade saknat att vara hemma, troligtvis för att det varit så tufft där borta.

 

När jag sen kom tillbaka till behandlingshemmet så stod jag ut i tre dagar. Jag mådde hur dåligt som helst och jag blev inte tagen på allvar. Jag ville tillslut inte stanna en sekund kvar där så jag panikpackade och sen väntade taxin på mig. Under hela taxifärden grät jag och det första jag gjorde när jag kom hem var att skynda mig att lägga mig i soffan. Jag skrek av ångest i kuddarna. Det var viktigt att jag fick i mig en viss medicin men jag kom mig inte upp ur soffan för att ta den. Jag försökte med alla krafter men det slutade med att jag hamnade på golvet. Jag grät, skrek, och kunde knappt andas. Efter ett tag började jag dock må så bra att jag kunde ta mig upp från golvet och ta min medicin.

 

Jag väntar nu på att ha ett möte med behandlingshemmet, efter det mötet får jag se om jag stannar kvar där eller om jag avslutar behandlingen. Tills vidare är jag hemma. Jag hoppas såklart på en förbättring, för jag vill ju verkligen det här. Och självklart har jag upplevt positiva saker också med denna vistelse, det är inte bara ett mörker.

 

 

FiltPigge

Jag har länge velat prova på nålfiltning, och nu har vi äntligen köpt material till det!

 

Man behöver: en liten dyna, speciella nålar och ull!

 

 

 

Jag och Tommys allra första försök blev visst ett väldigt litet projekt. Jag antar att man borde testat lite större först, det här var verkligen pillrigt! Men pillrigt är kul å andra sidan!

 

Jag har jämfört Pigge med en enkrona så ni ser storleken på honom. Om ni inte ser vad han ska föreställa så är det alltså en nyckelpiga.

 

Välkommen till världen och till vårt hem Pigge! Hoppas du ska trivas här!

 

 

Två år senare…

Det går bra för Lenny och Linette! Så bra att dom nu, två år senare, har en liten son som heter Svante!

 

DSC_0899Svante2smudgebil

 

Idag fyller Svante ett år. Det firas med presenter och en röd ballong. Vad kan det vara i presenterna, kanske fler bilar?

 

DSC_6955svantecake

 

Svante smakar tårta för första gången i sitt liv. Han bara inte smakar, han slukar upp nästan allt med god aptit. Mums mums. Men kladdigt blev det!. Linette och Lenny däremot kör på det dom alltid tar på mitt café, varför ändra på något bra?

 

Lite närmare bilder på Svantes rum:

 

muminljus2

 

 • Ballongen är ett frigolitägg från Panduro som jag målat rött och satt fast i en kabel. Jag testade först med små vattenballonger men den sprack efter ett tag.
 • Stjärnan som ska föreställa en lampa är faktiskt ett tårtljus. En grå kabel hänger ner som en lampsladd.
 • Mumintallrikarna har jag fått av Anna i ett byte.
 • Muminkudden är tyvärr ingen riktig kudde, utan den är bara utklippt i papp.

 

 

 

DSC_0121igen

 

 • Svante som bara är ett år kan väl kanske inte rita. Teckningen är väl mer tänkt som en kul grej… Kanske har han fått den av en kompis?
 • Färgpennorna har jag gjort av tandpetare. Jag knipsade helt enkelt av dom en lagom bit och målade med tuschpennor.
 • Jag fick ett A4papper av Anna med massa barnböcker som jag skrev ut. Jag klippte ut muminboken och satte fast den på en pappbit som jag målade vit.
 • Huset kommer från ett ägg i en kiosk några meter från mig.

 

Hur resten av rummet är gjort kan ni läsa här. Och jag får inte glömma det viktigaste. Svante! Han har jag virkat efter ett mönster i tidningen 101 nya idéer. Egentligen borde jag virkat honom i en tunnare virknål, men knubbiga barn är det ju heller inga fel på =)

 

Stort grattis Svante! Vi får väl hoppas att det är en bil i en av paketen va? Själv hoppas jag dock på något mera med Mumin! =) Men vad det är i en av presenterna vet jag redan, för det har han fått från mig!

 

Linette + Lenny = Sant

Ja, det tog sig ändå. Linette och Lenny har nu blivit ett par! 

 

Vi tar det från början.

 

Som bekant så samlade Lenny mod till sig och gick och lämnade tillbaka boken till Linette som hon hade glömt på mitt café. Det visade sig att Linette behövde nån stans att bo och utan att tänka sig för sa Lenny: “Du kan bo hos mig!” Direkt han hade sagt dom orden ångrade han sig. Hur skulle det gå med en kvinna i hans lilla lya?

 

 

Linette började genast att stöka om i lägenheten när hon kom dit. Hon bytte inte bara gardiner och satte upp grejer på väggarna, hon hade dessutom med sig sin hund! Lenny blev livrädd men vågade inte säga något.

 

Nu i skrivande stund är dom ett par på riktigt! Och Lenny ångrar  inte en sekund att han lät henne flytta in!

 

 


 

 

 • Böckerna har jag scannat in alla tre sidor för sig och klistrat ihop i Gimp och skrivit ut. Telefonboken är Lundby och kommer från en dockskåpssamlare som har en loppis bredvid mig.

 

 • Dockskåpet som Linette tog med sig kommer också från loppisen och är Lundby.

 

 • Hunden och hundens matta har jag fått i byten.

 

 • Chokladkakan är gjord i fimolera och förpackningen skrev jag ut från datorn.

 

 • Våfflan närmast hit har jag gjort själv, inte helt nöjd dock. 

 

 • Ljuset på väggen är ett tårtljus. Jag lindade runt lite metall från en engångsbricka som hållare.

 

 • Krukorna är pärlor och växterna är fejkväxter jag tagit små blad från här hemma.

 

 • Galgen är ett gem.

 

 • Borden är knappar och stommen är antingen limlock eller sytrådsrulle. Även klockan är en knapp.

 

 • Det kanske inte syns så bra på bilden, men jag skrev ut moln från datorn och satte fast vid gardinen så att det ska se ut som att man tittar ut mot himlen i fönstret. 

 

 

 Lycka till nu hörrni! Snart blir det väl villa, bil och barn… (Ja hund har ni ju redan.) Jag förväntar mig att bli bjuden om ni gifter er!

 

 

Kändis-Sara

Whooho! Lilla jag är med i en tidning! Och inte vilken tidning som helst, utan min favorit-pysseltidning!

 

101 nya idéer heter tidningen. Den 8:e oktober finns den att köpa i affären, jag fick den tidigare för att jag prenumererar.

 

IDE1304s001-mindre

 

 

Så här ser min insändare ut som jag skickade in:

 

 

 

Fler bilder på barnrummet kommer om någon dag ifall ni undrar. Hur mitt badrum ser ut just nu ser ni här:

 

DSC_0901NY

 

Jag är jämt och pillar i mina miniatyrmiljöer, så därför ser alla rum olika ut nästan varje dag! =)

 

 Här beskriver jag hur jag har gjort badrummet.

 

 

Glöm (inte) att äta din bulle

Idag är det kanelbullens dag och det firar jag och Tommy såklart med att äta varsin bulle! Mums mums.

 

Men varför har vi egentligen dagar som bulldag och fettisdagen? Vill Sverige att vi ska bli feta? Äter vi inte tillräckligt med onyttigheter?

 

Jag gillar iallafall traditioner och här kommer två bilder. Ena bullen har jag gjort i fimolera och är yttepytteliten och den andra är virkad!

 

bulle

 

 

DSCN4572

 

 

Ha en god dag alla!