Julafton i dockskåpet

 

 

Den här dagen är väl en enda stor väntan. Väntan på Kalle Anka och väntan på tomten. En annan som väntar är den här lilla tjejen! Hunden har såklart också fått ett paket. Men den här väntan är olidlig tycker hon.

 

  • Hasselnötterna i skålen är bruna senapsfrön.
  • Chokladen i flickans knä har jag gjort i fimolera och förpackningen har jag skrivit ut och klistrat ihop.
  • Det som står på hyllan har jag fått i miniatyrbyten. Så även hunden och hundens matta. (Det är inte kluttar på mattan, utan jag råkade spilla lite av “nötterna”)
  • Glittret på granen är silvergarn och julgranskulorna var något jag råkade ha hemma.

 

 

DSC_1567

 

Här ser ni rummet från en annan vinkel.

 

DSC_1582

 

 

Måste bara visa en liten julgran jag har gjort. Det är avklippta muffinsformar som jag har klistrat fast på en strut. Pyntet på kommer från Ica Maxi.

 

Jag önskar er alla och även mina vänner i dockskåpet – en riktigt trevlig jul!

 

 

God Jul!

 

 

 

 

Den stora julfesten

Några som är i full gång med att fira jul är våra vänner iggisarna.

 

 

Den ena igge är en riktig gottegris. Han tog för sig av allt såklart, och en extra syltkaka, för det är ju så gott. Medans hans tvilling som är tomte i år endast tog en nöt och en apelsin. Bara för att man är tomte behöver man inte bli tjock tyckte han.

 

iggetomten gav sin tvilling ett stooort paket medans han själv fick ett yttepytte. Men det är klart, det är inte storleken som räknas…

 

  • Sockerkakan, syltkakorna, lussebullarna och pepparkakorna har jag gjort själv i lera, samt några av tallrikarna. 
  • Apelsinen har Hannah gjort och godiset är strössel. Valnötterna är hel koriander. Den kryddan var svår att få tag i, men det finns att beställa på internet.

 

Egentligen hade jag tänkt att göra en lång önskelista till iggetomten som skulle rulla sig neråt. Och så hade jag tänkt att göra “riktig” snö under dom. Men tiden räckte tyvärr inte till.

 

 

Julens “måste-ha”

Ett måste till jul är glögg. Varför inte lyxa till det lite med smak av delicatoboll!?  Det har jag gjort iallafall!

 

wzbjnjp0aeiflfwto8bp

 

Ett annat måste för mig är kolsyrat vatten, årets vinternyhet är med smak av pepparkaka.

 

9aee3f93a44cf606_org

 

 

Man behöver inte bara smaka av julen utan att dofta jul kan vara trevligt det med! Dessa jultvålar finns att köpa på bl.a Rusta och ÖB.

 

 

hämta

 

 

Nu är det endast två dagar kvar  till julafton, både tiden och folket rusar fram.

 

 

 

Möt Per-Alfred

DSC_1585

 

Eftersom jag inte är hemma och kan sköta om ett café på veckorna, anlitade jag en ny personal. Men som ni vet skötte hon sig inte så bra. Därför blev hon avskedad och jag har nu anlitat en ny personal.

 

Per-Alfred är hans namn och han är lika sträng som han både låter och ser ut. Jag har aldrig sett ett flin på hans läppar men han sköter iallafall sitt jobb. Nästan lite för bra. Eller vänta nu… Du snor väl inte kakor Per-Alfred?

 

Så här kan vi ju inte ha det. Tur att jag är tillbaka ett tag nu över julen och kan sköta om mitt café själv.

 

DSC_1586

 

Här ser ni andra sidan av cafét. Dörren går till fikagästerna.

 

 

Mitt i julyran

 

Jag kämpar fortfarande med att försöka finna julkänslan. Men några som är mitt uppe i sitt julrusch är Linette och Lenny. Lenny är helt utslagen efter allt spring i affärer och att hålla koll på lilla Svante. Men  Linette däremot ägnar lite tid medans dom fikar åt en av sina favoritsysselsättningar – att läsa.

 

God Jul önskar jag den lilla familjen! Jag har hört skvaller om att Lenny får vara den som “köper tidningen” på julafton ;)

 

 

Borttrollad

Nån som inte gillar jul och kyla är vår lilla häxa. Hon tog sin kvast och trollade bort sig till värmen.

 

DSC_143822222

 

 

Äpplet tyckte hon var för litet. Varför ha ett litet när man kan ha ett stort tänkte hon, och trollade så det blev jättestort.

 

Men trots stort äpple, kall öl, en bok och framförallt värmen – så sneglar hon på julklappen bredvid sig. Den har hon fått från igge och igge som hon inte kunde låta bli att ta med sig. Jag tror allt hon är lite nyfiken på vad hon har fått trots allt mutter kring julen. Och är det inte lite ensamt där borta…

 

Är det så häxan, att du längtar tillbaka lite?

 

PS. Akta ölen! En enda rörelse och du spiller ut den!

 

Glad första advent!

Det har gått trögt med bloggande på senare tid, eftersom jag haft fullt upp med att leva. Därför är julen helt plötsligt bara här utan att jag hunnit få någon direkt julkänsla. Den här helgen är jag hemma och jag tänkte att jag kanske skulle få mer julkänsla om jag började julpynta. Så här trängs tomtar och snögubbar med lyktor och adventsstjärnor. Men fortfarande ingen julkänsla. Så jag får bygga upp små miljöer istället, där dom verkligen har funnit sin julkänsla.

 

Igge och Igge är i full färd med att fira jul. Dom äter pepparkakor, lussebullar och knäcker var och varannan nöt. Och Linette, Lenny och Svante trängs bland alla sina julklappar. Bilder kommer snart. Ni kommer även få se en liten tjej som ni inte sett förut, som förväntansfullt sitter och väntar på Kalle Anka. Du kommer dock få vänta länge lilla vän, för än är det inte julafton.

 

Igår fick jag en present av Tommy, som jag vet att han kämpat med. Det var en present som räcker varje dag fram till jul! Nämligen en julkalander! Och inte vilken julkalender som helst, utan en muminkalender som han knåpat ihop själv med små gåvor inuti. Första luckan är öppnad, och där var det något ätbart! En japansk frestelse som jag älskar! Nu längtar man tills varje ny dag, då varje dag är som en liten julafton! Bilder på kalendern kommer också sen!

 

Julkänslan växer faktiskt på en och nu ska vi alldeles strax se första avsnittet av årets julkalender. Jag brukar egentligen inte se på den, och faktum är jag faktiskt nästan aldrig nånsin ser på tv längre! Men i år tänkte jag sitta bänkad framför julkalendern.

 

Så även om du har julkänsla eller inte, så önskar jag dig en god början av julen som idag officiellt har börjat!

 

Glad första advent!