Böcker om ätbart i lera

Jag älskar ju att virka bakverk, så nu när jag börjat med miniatyrer är det väl inte så konstigt att jag gillar att göra miniatyrmat! Dock är garnet utbytt till lera. Jag gillar även att bläddra i pysselböcker så jag gav mig ut och letade böcker om ätbart i lera.

 

Den första boken jag köpte var denna:

 

L8

Angie Scarr – Making miniature food and Market Stalls

 

Det var många som tipsade om den och sa att den var jättebra. Jag fastnade dock inte riktigt för den. Kanske är det för att den inte tar upp så mycket av sånt som jag vill göra, den har nästan inga bakverk till exempel. Men det är bra med steg för steg bilder. Mycket ser svårt ut att göra, men jag antar att bara man sätter sig in i det så lär man väl lyckas! Men några grejer har jag sett ut som jag ska göra =) Sen blir det nog fler och fler grejer jag kommer att göra i framtiden.

 

11540676-origpic-eecb3c

Decorating With Fake Sweets Renewal

 

Eftersom jag av någon anledning gillar att göra bakverk sökte jag vidare på böcker som tog upp mer om just bakverk. Jag hamnade då på en hemsida som hade riktigt bra grejer. Det var där jag köpte min fejkgrädde. Jag tog en vild chansning och köpte en japansk bok, den skulle vara på nybörjarnivå. Självklart fattar man ingenting från språket (även fast jag faktiskt läst japanska) men det stod att det skulle vara mycket bilder. Och det var det också! Jag var nöjd med boken även fast den bara innehöll 20 sidor beskrivningar, resten handlar om hur man dekorerar mobilskal och annat.

 

Det här är som en helt ny värld, dom använder inte polymer lera och det är inte i dockskåpsstorlek. Det verkar handla mycket om att dekorera saker, men självklart kan man använda beskrivningar även till dockskåp!

 

11540667-origpic-a69465

Decorating Sweets Deco

 

Jag beställde en till bok, det visade sig att förra boken jag köpte var uppföljare till denna. Dom påminner om varandra, 20 sidor beskrivningar och resten dekoration. Jag gillar den här också. Jag har fått mycket tips av båda dom här böckerna, även fast man hade önskat sig mer än 20 sidor.

 

Den sista japanska boken jag köpte var denna:

 

11564560-origpic-a908fa

Fake Sweets Technique & Idea Book

 

Det skulle vara lite svårare svårighetsgrad i denna, men jag älskar den! Det här är inte bara 20 sidors beskrivningar utan en hel bok med bara beskrivningar. Man får en massa tips på olika tekniker, det var härifrån jag fick tips på att man kan använda sig av svampar (ansiktssvampar och liknande) . Det är dessutom väldigt fina bilder.

 

Vill ni själva köpa någon av dom tre böckerna kan ni gå in här och här. Jag tänkte göra ett eget inlägg på produkter från dom sidorna som jag rekommenderar.

 

Efter ett tag beställde jag ytterligare tre böcker, alla på Adlibris.

 

51jifmykrHL

Sue Heaser – Food Displays

 

Det här är min allra bästa bok faktiskt. Den här är liksom Angie Scarrs bok – mat i dockskåpsstorlek.

 

Man får verkligen lära sig en massa tips och olika tekniker. Utbudet på beskrivningar är stort. Det är inte bara mat, bröd och gofika utan även bestick, tallrikar, koppar, korgar, skärbrädor och en massa annat man kan göra  av lera.

 

Sen köpte jag två böcker som i huvudsak är till för att göra smycken. Men man kan såklart göra dom i dockskåpsstorlek också om man så vill! Men jag har faktiskt tänkt att börja göra smycken av lera, och sälja.

 

il_fullxfull.195530504

  Jessica Partain, Susan Partain – The Polymer Clay Cookbook

 

Den här är faktiskt riktigt bra! Den kan jag rekommendera speciellt för nybörjare. Den tar upp beskrivningar på roliga grejer. Jag har även lärt mig några tekniker från den här boken, som  jag inte visste innan.

 

515O3xLKOZL._SL500_AA300_

Charlotte Stowell – Tasty Trinkets: Polymer Clay Food Jewellery 

 

Till sist köpte jag den här boken. Den tar väl inte upp så många olika tekniker, men jag har fått mycket inspiration på saker jag vill göra =)

 

Om det är nåt speciellt jag inte förstår från böckerna tar jag fram min app på mobilen, tar ett foto på texten och sen står det i mobilen på svenska! Urbra! Den appen funkar även på mina japanska böcker.

 

Det var alla mina böcker om mat i lera! Sen har jag även några böcker som riktar in sig på miniatyrmiljöer. Eva Malmstens böcker kan jag varmt rekommendera! Dom är på svenska men är dock svåra att få tag i. Ett tips är att kolla vad dom har för böcker på ditt bibliotek att låna. Om du vill äga böckerna är mitt tips att kolla på bokbörsen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>