Mina miniatyrmiljöer

Jag tänkte att jag skulle visa er några av mina påbörjade miniatyrmiljöer. Dom flesta rummen är från mitt titthus med nio rum. Inget av dem är dock klart. Och vissa grejer ska jag byta ut.

 

Vi börjar med mitt vindsförråd som jag redan har visat, men det har tillkommit lite grejer…

 

 

 

 • Piltavlan som jag berättade om förut är utskriven från datorn och fastklistrad på en knapp.
 • “Dammet” är stoppvadd.
 • Banankartongen skrev jag också ut från datorn, på lite hårdare vitt papper och vek ihop. Här har ni utskriften jag använde mig av.
 • Det har tillkommit två “husdjur”. En liten mus, samt en gigantisk spindel som i alla fall inte jag skulle vilja träffa på! Spindeln följde med en Kalle Anka-tidning. Jag tog en bit fiskelina och knöt ena änden över en liten bit papper och limmade fast. Andra änden limmade jag fast på själva spindeln. Sedan satte jag upp pappersbiten med häftmassa och jag fick en läskig spindel hängandes i taket! 
 • Fotbollen (som kanske är lite stor motför det andra?) rullar lätt iväg, så jag vek en liten bit papper och satte bakom (ville helst undvika häftmassa).

 

 

 

 

Det var inte tänkt att det här rummet skulle bli till från början, utan det liksom bara blev… Ska fixa till golvet sen, det är ju en rand till höger nu.

 

 • Klockan har jag skrivit ut från datorn och klistrat fast på en knapp.
 • Glaset är en bit genomskinligt sugrör och “saften” är gul piprensare. Har även ett glas med brun piprensare som ska föreställa cola…
 • Flaskan har jag faktiskt ingen aning om vad det är eller vart den kommer ifrån.
 • Det stora bordet är gjort av en kork från ett limstift och en knapp, med en cirkel av papper som duk.
 • “Bordet” telefonen står på är gjord av en liten trådrulle och även där en knapp med papper som duk.
 • Jag tycker det är knepigt att fota små speglar, därför kom jag på iden att man kan hålla en bit papper framför kameran så speglar sig papperet i spegeln :)
 • “Pallen” är en engelsk konfekt som jag har virkat.
 • Den röda vattenkannan är ett sudd från Akademibokhandeln, i den har jag stoppat blad från en stor plastblomma jag har hemma.

 

 

 

 

Jag har börjat med ett badrum. En toalett har jag hittat som jag ska beställa. Men handfat visade sig vara desto svårare att hitta! Så jag tänker ge mig på att göra ett eget.

 

 

 

 

igge och igge har tagit steget att sluta fira sin födelsedag nu! Men gottegrisar som dom är, vill dom ändå ha fika! Hur jag gjorde ena glaset och godisskålen ser ni här, inspirerad av Eva Malmstens böcker. Klockan är gjord av en kapsyl.

 

Det här är inget rum i titthuset, utan det står på skänken i köket.

 

 

 

 

Och så till sist har vi mitt Muminland som står i badrummet. Det enda nya som tillkommit är moln, som jag klippt ut från kakeldekor och satt fast på kaklet.

 

 

7 thoughts on “Mina miniatyrmiljöer”

 1. Vilka fina rum! Jag funderar på att köpa ett sådant hus men är lite fundersam vad gäller skalan på det, Får man plats med möbler i skala 1:12?

 2. Det är ganska små rum, sen finns det ju några större också. .. Men jag använder mig själv mest av den skalan. Beror väl lite på vad för slags rum man ska göra också…. Kan mäta rummen sen!

 3. Tack för svar! Panduros möbler är nog lite större än 1:12… tror jag? Jag får väl ta med mig lite möbler till Åhléns och se om de passar:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>