Härliga campingliv

Jag och Tommy drog ut med våran kanot några timmar och kom till en liten ö mitt i sjön. Där tältade vi fyra nätter.

 

 

Självklart hade vi en nätt och behändig packning med oss… NOT!  Men jag hade i alla fall inte med mig en kasse med garn och flera virkböcker som vår förra camping! Nu rymdes alla mina virkprylar i en liten necessär.

 

 

När vi satt upp tältet och fått mat i magen, blev klockan ganska mycket. Så det blev läggdax på en gång. Jag tror inte jag sovit så bra nånsin som den natten!

 

 

Till frukostarna blev det müsli med vatten. Men till middagarna blev det lite lyxigare. En kväll lyxade vi till det med nyfiskad abborre! Trodde vi… Men det visade sig vara mört, som är så pass olyxig så man inte ens äter den i Sverige!

 

 

 

 

Det blev några dopp i sjön. Vi brukade simma ett varv runt ön, målet var att göra det tre gånger om dagen, men pga. dåligt väder blev det inte riktigt så.

 

 

På kvällen återupplevde vi (jag) gamla minnen. Vi såg nämligen på Sunset Beach!!! Det trodde jag nog aldrig att jag skulle göra igen… Förut var jag helt fast, kunde inte missa ett enda avsnitt. Så för mig var det en upplevelse i tältet! Men Tommy verkade inte så road…

 

Vi hade i alla fall INTE tur med vädret! Det blåste mycket och när det väl var sol blev det ingen sol på ön eftersom det var så mycket träd i vägen. En dag var det regn, blixt och dunder. En livrädd Sara låg i tältet och kurade. Men det var inte så konstigt å andra sidan, eftersom det var fredagen den 13:e! En sak vi hade tur med var i alla fall djur. Inga björnar, vargar, ormar eller ens myror och getingar befann sig på ön! Visst var det mygg, men det kan man nog inte undvika.

 

En kväll åkte vi ut med kanoten för att gå en promenad. Det visade sig att vi kom till en kyrkogård, där Tommys farmor låg begravd! Vi lämnade varsin blomma (från marken).  Sen hittade vi en gratis toalett med varmvatten, tvål och papper för både händer och rumpa. Hur lyxigt som helst!

 

Summan av kardemumman är att vi trots allt haft det riktigt trevligt! Men visst är det skönt att komma hem till alla bekvämligheter.

 

3 thoughts on “Härliga campingliv”

  1. Det verkar ändå som en riktigt trevlig semester. Det är en bra inställning du har till väder och mygg, du tar det hela positivt iaf ;-)

  2. Hur smakade mörten då? Äter man den inte p.g.a. dess storlek eller är det för att den inte ska vara välsmakade?

    Lyx med “tävä” (som Tommy kallar det) i tältet!

  3. Jag tycker inte mörten smakade så mycket! Men jag tror att man inte äter den för att det är så mycket ben i den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>