Vi har en vit, svart och röd trapp!

I en månads tid har vi slitit med att måla om trappen. Det blev nog mer jobb än vad vi hade räknat med.

 

 

Först skulle mattorna som satt där först, dras bort. Det blev en liten kant på varje trappsteg som Tommy täljde/slipade bort. Sen skulle hela trappen slipas, inklusive alla spaljeer som vi tog lös. Det blev sågspånsdamm precis överallt. Jag hade alldeles ont i halsen efter att ha andas in allt det där. Sedan rengjorde vi trappen och spacklade, sen skulle allting målas – fyra gånger! Först två lager grundfärg, sen två lager täckfärg. Den röda färgen fick dock målas några gånger extra.

 

 

Trappen var inte allt för charmig innan.

 

 

I taket hängde Tommy spaljeerna på rep så dom skulle kunna målas lättare. Det har varit kaos i huset hela den här månaden, kaos! 

 

Men nu är det äntligen klart och titta vad fint det blev!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ville ha belysning i trappen och i brist på något annat satte vi upp en gammal läslampa!

 

Men vi är lite missnöjda med trappstegsmattorna som vi beställde på internet. På bilderna såg dom knallröda ut, men när vi fick hem dom var dom så mörkröda så dom nästan ser bruna ut!  Dom var dessutom ganska dyra. Så färgerna på räckena och mattorna stämmer inte riktigt överens.

 

Så här har vi det runtomkring trappan:

 

 

 

 

Vi har även ett förråd under trappen som vi gjort utifrån egna idéer. Två plankor som vi satte ihop som jag dekorerade lite, och ett skynke som går att knäppa åt sidan.

 

 

Nästa projekt blir att tapetsera ena väggen i trappen som sträcker sig till vardagsrummet. En tapet med björkar ska vi ha!

3 thoughts on “Vi har en vit, svart och röd trapp!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>